Candida

Wat is Candida?

Candida is een gistcel die van nature bij iedereen in de darmen voorkomt en normaal gesproken geen kwaad kan. Hij is onderdeel van de darmflora. In de darmflora bevinden zich goedaardige en kwaadaardige bacteriën, die ervoor zorgen dat minder goede organismen (zoals een overmatige candida of bacteriën) niet de overhand krijgen. Deze goedaardige darmbacteriën zijn ook noodzakelijk voor de vertering van voedsel, de vorming van vitaminen en de afbraak van giftige stoffen.

De darmflora kan verstoord raken, waardoor goede en slechte darmbacteriën niet meer in evenwicht zijn. Wanneer het immuunsysteem verstoord raakt om wat voor reden dan ook, kan de gistcel gaan woekeren/of veranderen in een schimmel. Schimmeldraden kunnen dan het darmvlies doorboren, waardoor de darm doorlaatbaar wordt. Hierdoor kunnen allerlei stoffen vanuit de voeding in de bloedbaan terecht komen. Ook kan candida  dan naar de bloedbaan, organen en weefsels gaan.

De candida infectie is nu een feit. Het immuunsysteem is zwaarder belast en er kunnen nu voedselallergiën of intolleranties onstaan.
Een candida infectie ontstaan meestal als het immuunsysteem en de darmflora verstoord zijn.

Enkele klachten die kunnen duiden op een candida-infectie zijn:

Spijsvertering   opgeblazen gevoel, pijnlijke buik, misselijkheid, winderigheid, anale jeuk, obstipatie, afgewisseld met diarree.
Immuunsysteem   blaasonsteking, bijholteontsteking, vaginale infecties, allergiën.
Hormonale systeem   menstruatiestoornissen, wisselende bloedsuikerspiegels, hypoglykemie
Psychisch   concentratiestoornis, angsten, wisselende stemmingen en depressies.
Energiehuishouding   vermoeidheid (minder energie hebben voor dingen die je eerst wel kon) in-en doorslaapproblemen, futloosheid.
Spieren    “zware armen”en benen en spierpijn (ook zonder inspanning)

Candida is erg goed te testen en te behandelen met Bioresonatie.

Aangezien candida op suiker leeft is het volgen van een suiker en koolhydratenbeperkt dieet noodzakelijk. Ook gist wordt bij het candida dieet afgeraden, omdat veel mensen met candida overgevoelig zijn voor gist.

Daarnaast zullen anti candida middelen worden ingezet en (probiotica) voor het herstel van de darmflora.

Goed om te weten

Ziektenbeelden die wij kunnen behandelen zijn onder andere:

> Allergie

> Candida

> Verzuring

> Orthomoleculair Afslanken

> PDS

> Lym

> Herpes(oa Gordelroos en koortslip)

> Vermoeidheidssyndroom