Therapeutisch Huis

Wij werken volgens het basis principe van het Therapeutisch Huis Martin Keymer.

De basis van het Therapeutisch Huis staat als synoniem voor de individuele levensvoering die lijden tot het gezond worden en gezond blijven. Het zijn de vijf zuilen,waarop ons huis staat  en die het vaste fundament zijn voor een gezond leven. Dit zijn de vijf zuilen in steekwoorden:

.           Eten
.           Drinken
.           Verzorging
.           Slapen
.           Bewegen
.           Psychisch en sociaal welbevinden

Om het duidelijk te maken:gezond worden en gezond blijven is niet alleen een opgave van de therapeut. De therapeut kan middels de bio energetische testen de individuele noodzaak van deze zuilen van het therapeutisch huis vastleggen.

Maar het is de opgave van het gezond worden willenden om zijn eigen levensvoering volgens de vijf zuilen, die staan voor het gezond zijn, door een consequente levensstijl op te bouwen en te structureren.
Juist in dit totaal concept is het slagen van een therapie absoluut afhankelijk van de medewerking van de klant en zijn bereidwilligheid, hier eigen verantwoording te nemen.

Levensmiddelen

Eten dient voor de verzorging van het lichaam met vitaminen,mineralen,sporenelementen en ballaststof.
Het woord levensmiddel bestaat uit de woorden Leven en Middel, waarbij middel dient voor het leven.

Veel ziektes worden door een voedingsallergie in stand gehouden. bv. Migraine, chronische of telkens terugkerende blaasontsteking, huidirritatie en jeuk, acne en pijn symptomen.

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Om een gezonde waterhuishouding instand te houden moet men buiten het drinken van koffie en thee 1 ½ liter zuiver en gevitaliseert water drinken. Zuiver en gevitaliseert water is belangrijk om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Verzorging

Natuurlijk de uiterlijke verzorging is erg belangrijk,maar ook ontspanning als een sauna, een lekker bad nemen, een goed boek lezen. Goed voor jezelf zorgen.
Huidverzorgings middelen mogen geen parrafine of vaseline bevatten, daar ze de poriën dicht stoppen. Ook verschillende andere ingrediënten in de huid verzorging kunnen allergische reacties oproepen. Als de huid door verkeerde verzorging haar belangrijkste functie als uitleidingsorgaan niet meer kan uitoefenen of in verminderde mate, heeft het een schadelijke uitwerking op het hele organisme, wat dan weer chronische ziektes oproept en/of instant houdt.

Slapen is de belangrijkste regeneratie periode. Tijdens de slaap herstelt het immuunsysteem zich.Een goed bed, dekbed en kussen zijn erg belangrijk. Ook hoe het bed staat kan een rol spelen.

Bewegen is belangrijk voor het bewegingsapparaat en voor hart en bloedsomloop. Beweging verhoogt de stofwisseling en zet de zuurstofverzorging van het bloed aan.

Hiermee bedoelen we de psychische situatie waarin wij ons bevinden en de mogelijkheid om de invloeden te verwerken, die wij dagelijks tegenkomen.

Goed om te weten

Ziektenbeelden die wij kunnen behandelen zijn onder andere:

> Allergie

> Candida

> Verzuring

> Orthomoleculair Afslanken

> PDS

> Lym

> Herpes(oa Gordelroos en koortslip)

> Vermoeidheidssyndroom