Orthomoleculaire geneeskunde

Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding.

Wat betekent orthomoleculair: Orthos betekent in het Grieks Juist, Recht, Gezond. Moleculair betekent de moleculen betreffend.

Wanneer het lichaam via voeding wordt voorzien van de juiste moleculen in de juiste hoeveelheid zal dit bijdragen tot een betere gezondheid. Dit is het principie van orthomoleculaire geneeskunde. Naast de bekende voedingsstoffen als koolhydraten,eiwitten en vetten zijn vitamines, mineralen en WATER heel belangrijk.

Voedingleer

Door allerlei omstandigheden zoals produktie en milieu is de kwaliteit van onze voeding niet meer zoals vroeger. Daardoor ontstaan er vele tekorten aan voegingsstoffen.

De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van speciale voedingsadviezen en aanvulligen op de voeding met als doel de zelfgenezende processen in het lichaam te bevorderen en te stimuleren. Ook mensen met lichte klachten/of vroegtijdige verouderingsverschijnselen kunnen geholpen worden. Orthomoleculaire geneeswijzen kent geen bijwerkingen en heeft een preventieve werking. De orthomoleculaire voedingsleer richt zich opvoedingsstoffen zoals, vitaminen en mineralen.

Onze Nederlandse voeding heeft een tekort aan voedingsstoffen. In 1995 is een wetenschappelijk rapport geplubiceerd, gericht op de Nederlandse voedingswijze, welke aantoonde dat zelfs zogenaamde evenwichtige voeding onvoldoende vitamines, mineralen en sporenelementen bevat. Vrijwel de gehele Nederlandse bevolking heeft daardoor kleine of grote te korten aan deze voedingsstoffen.

Als we in aanmerking nemen dat intensieve sporters hun lichaam extra zwaar belasten, kunnen we stellen dat sporters een bovengemiddelde aandacht aan hun voeding zouden moeten besteden. Orthomoleculaire doseringen hebben een therapeutische werking op het lichaam dat ontspoord of ziek is.

Met de bicom kun je vaststellen welke stoffen u nodig bent en in welke hoeveelheid.

Goed om te weten

Ziektenbeelden die wij kunnen behandelen zijn onder andere:

> Allergie

> Candida

> Verzuring

> Orthomoleculair Afslanken

> PDS

> Lym

> Herpes(oa Gordelroos en koortslip)

> Vermoeidheidssyndroom